Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Tretmani protiv bubuljica za muškarce


Bubuljice ili akne nisu samo problem za žene. Čak su i muškarci skloni dobijanju bubuljica. Ukoliko i vi imate taj problem, sigurno ste do sada pokušali koristiti sve vrste krema i druge kozmetičke tretmane kako bi se osloboditi njih. Osim kemijskih proizvoda, možete se pokušati riješiti bubuljica i na prirodan način. Ovdje je nekoliko domaćih lijekova za muškarce, koji će učinkovito riješiti vaše probleme sa bubuljicama. 

1. Čišćenje

Masna koža je jedan od glavnih uzroka bubuljica. Dakle, važno je da često perete vaše lice s blagim sredstvom za čišćenje. Čišćenje kože uklanja mrtve stanice kože i ljušti kožu. To sprečava pojavu bubuljica na licu. Čistite vaše lice najmanje dva puta dnevno i redovno radite piling. To je jedan vrlo važan korak za liječenje bubuljica kod muškaraca. Piling će učinit vašu koža suhom, pa stoga radite piling jednom ili dva puta u sedam dana. 

2. Tehnika brijanja

Muškarci koji imaju akne trebaju biti vrlo oprezni dok se briju. Brijanje je jedan od uzroka bubuljica kod muškaraca. Dakle, za liječenje bubuljica morate obratiti pažnju na način brijanja. Uvijek koristite oštru britvicu. Ne primjenjujte prevelik pritisak na bubuljicu, jer će to pogoršati situaciju. Poslije brijanja uvijek bacite korištenu britvicu. Dakle, britvicu koristite samo jednom. Najbolje su jednokratne britvice.

3. Kockica leda

Ovo je jedan učinkovit domaći lijek za oslobađanje od bubuljica. Utrljajte kocku leda na bubuljicu. Također možete primijeniti i masu napravljenu od gline, soka limuna i sandalovine u prahu. Nakon sušenja, trljajte s kockicom leda. 

4. Prah sandalovine. 

Ovo je također jedan od načina liječenja bubuljica i kod muškaraca i kod žena. Pomiješajte sandalovinu u prahu s ružinom vodicom i primijeniti smjesu na bubuljicu. To će ublažiti veličinu bubuljice. 

5. Masaža limunom. 

Limun je prirodni izbjeljivač i adstrigent koji smiruje bubuljice. I muškarci i žene mogu koristiti ovaj domaći lijek za liječenje bubuljica. Limun je vrlo učinkovit kozmetički sastojak koji liječi bubuljice. Utrljajte svjež limunov sok ili krišku limuna na kožu gdje se nalaze bubuljice. Učinite to dva puta svaki dan i isperite hladnom vodom. Limun ne samo da pomaže da se oslobodite bubuljica, već također ljušti kožu, uklanja ožiljke bubuljica i čisti kožu. Limun može isušiti kožu pa poslije trertmana obavezno namažite vašu kožu hidratantnom kremom.