Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Pages

Zablude o higijeni vaših zubi





Tekstovi u novinama, raznolike reklame kao i priče koje kruže “forumima” obasipaju nas mnogim zabludama o tome kako voditi računa o zdravlju svojih zuba. Mnoge od tih zabluda su se toliko proširile, da su prihvaćene kao istina. 

Evo i nekoliko zabluda: 
  • Trudnice ne smiju posjećivati stomatologa tijekom trudnoće Ova je tvrdnja netočna, jer je baš u tom razdoblju važno odlaziti zubaru. Zbog hormonskih promjena dolazi do krvarenja i upale desni, a želučna kiselina tijekom povraćanja oštećuje caklinu zubi.
  • Ispirajte usta nakon vađenja zuba.  Upravo suprotno. Zbog ugruška koji se stvara i pomaže bržem zarastanju, poslije intervencije nije preporučljivo ispirati usnu šupljinu. 
  • Uzročnik kamenca je voda za piće. Kamenac nema veze s vodom za piće. Ukoliko zube ne operete dobro, kalcij iz pljuvačke će se nataložiti i nakon nekoliko dana nastat će kamenac.
  • Slatkiši i razne slastice su glavni uzročnici karijesa. Ukoliko redovito održavate oralnu higijenu, slastice ne mogu prouzročiti karijes. 
  • Guma za žvakanje je loša za zube Ovo je samo djelomice točno, ali ako uzimate žvaku bez šećera, onda ne morate brinuti. Žvakanje pospješuje stvaranje pljuvačke koja čisti zube i neutralizira kiselinu.

Preporučavamo da posjetite slijedeće zanimljive blogove
Web Shop: